Hvad er halvpension?

Når man kigger på rejser og ferie, vil man tit støde på begrebet halvpension. Men hvad er det lige præcist, at det betyder? Det finder du svar på her.

Halvpension er noget, som du kan få på dit hotel. Halvpension betyder, at du får dækket 2 af døgnets 3 måltider i rejsens pris. Som regel vil det være morgenmad og frokost, som du får serveret på hotellet. Nogle gange kan halvpension også være morgenmad og aftensmad. Hvad det præcist dækker, vil altid stå nærmere beskrevet i hotelbeskrivelsen.

Så hvis du bestiller en rejse med halvpension, får du altså 2 måltider inkluderet i prisen, som du ikke skal betale for under opholdet. Oftest vil disse måltider bestå af en stor buffet, hvor man kan vælge mellem en masse forskellige retter. Enkelte steder er der også mulighed for en a la carte menu.

Derfor kan halvpension være en god idé

Herunder kan du læse nogle årsager til, at halvpension kan være den rette forplejning på din rejse. Nogle af årsagerne dækker også helpension og all inclusive, så det bør du også have med i overvejelsen.

Du skal også være opmærksom på, at der også kan være ulemper. Eksempelvis mister du noget af din fleksibilitet, så du næsten er tvunget til at blive tæt på dit hotel, så du kan få dine måltider. Derudover har du kun 1 dagligt måltid, hvor du kan gå ud i lokalområdet og udforske den lokale madkultur.

Størstedelen af rejsens omkostninger vides hjemmefra
Når du bestiller en rejse med halvpension, kender du størstedelen af rejseomkostningerne, så du ikke pludselig ender med en stor ekstra regning for mad. Det er kun 1 måltid om dagen, der kommer oveni prisen.

Godt for børnefamilier
Hvis man har små børn, kan det være en kamp at gå på restaurant flere gange om dagen. Derfor kan halvpension være fint, så man nøjes med at få et enkelt måltid væk fra hotellet om dagen.

Halvpension kan være et kompromis
Hvis man er en børnefamilie, er det ikke altid, at børnene har lyst til at gå på opdagelse i den lokale madkultur. De vil som regel gerne have buffeten, som man kan få på hotellet. Derimod vil forældrene tit gerne på restaurant, så der er mulighed for at få noget varieret og smage nogle lokale retter.

Derfor kan halvpension være et fint kompromis, hvor alle får lidt af det, som de gerne vil have.

Hvilke forplejninger findes der udover halvpension?

Der findes mange slags forplejninger på de forskellige hoteller. Typisk er halvpension den mest udbredte, men der findes også nogle andre. Herunder kan du få et overblik og finde svar på, hvad de andre forplejninger indebærer.

Morgenmad / kvartpension

Der findes mange hoteller, hvor man har mulighed for kun at tilkøbe morgenmad, der også mange steder kaldes for kvartpension. Her får man morgen inkluderet i prisen. Nogle steder er der en stor morgenmadsbuffet, mens det andre steder er begrænset til et lille udvalg af brød, pålæg og enkelte morgenmadsprodukter. Nærmere beskrivelse af dette finder du som regel i beskrivelsen af hotellet. Her indgår oftest også drikkevarer som kaffe, te, juice og vand.

Helpension

Helpension dækker alle døgnets 3 store måltider. Det betyder, at du med helpension får morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet i rejsens pris. I helpension er der som regel inkluderet drikkevarer til måltiderne, og der er typisk buffet og/eller a la carte menuer.

All-inclusive

Når du rejser med all-inclusive, har du inkluderet alle døgnets måltider ligesom ved helpension. Udover de 3 store måltider får du også en række snacks og lokale drikkevarer, som du frit kan nyde gennem hele dagen. Dette valg er for dig, der ikke vil have pungen op ad lommen på ferien. Her er du serviceret med frie måltider og snacks, når du har behov.

Ultra all-inclusive

De senere år er der kommet et nyt begreb inden for hotelforplejninger, der kaldes for ‘Ultra all-inclusive’. Dette er en udvidet all-inclusive, der som regel også omfatter internationale spiritusmærker, is og endnu flere typer snacks. Det er forskelligt fra hotel til hotel, hvad ultra all-inclusive helt præcist er.