Hvad skal man pakke med på skiferie?

Når man skal på skiferie, er der en masse tøj og udstyr, der ganske enkelt er nødvendige at huske. At pakke til en skiferie er altså mere kompliceret end at pakke til en storbyferie eller lignende, da nogle ting simpelthen ikke kan undværes. Det duer ikke, hvis du har glemt dine skihandsker eller dine skistrømper derhjemme. Så kommer du hurtigt til at fryse..

Så tag et godt kig på listen herunder, der indeholder alle de ting, som du skal have med på skiferie – uanset om turen går nordpå mod Sverige og Norge, eller om du tager ned til Frankrig, Østrig eller Italien. Husk også at du har begrænset med plads, så du skal kun tage de ting med, som du rent faktisk får behov for under skiferien.

Vi anbefaler, at du starter med at pakke nogle dage i forvejen. Pakkelisten til skirejsen indeholder både skitøj, skiudstyr, hverdagstøj og diverse praktiske ting, så der er en masse at holde styr på, og man kan hurtigt blive presset på tiden, hvis man ikke er ude i god tid.

Det essentielle til skiferien

Dette er de vigtige ting, som man er nødt til at have med for overhovedet at komme frem til destinationen. Det kan for eksempel være din flybillet eller bookingbekræftelse til hotellet.

Pas
Billetter til fly eller bustransport
Det blå sygesikringskort
Liste med telefonnumre
Dokumentation for rejseforsikring
Evt. medicin
Valuta
Kreditkort

Skitøj

Det giver sig selv, at man er nødt til at have en masse varmt skitøj med på skiferien. Hvor meget du skal have med afhængigt både af, hvor du rejser hen samt, hvor nemt du kommer til at fryse. Husk altid at have ekstra strømper, skiundertøj og trøjer med i kufferten, så du ikke skal du det samme tøj hver eneste dag – det kommer hurtigt til at lugte dårligt.

Hvis du mangler noget på listen, kan du finde skitøj til herrer, skitøj til damer og skitøj til børn hos Skisport.dk, hvor der tilbydes dag-til-dag levering og prisgaranti.

Skijakker
Dunjakke
Skaljakke
Skibukser
Skistrømper
Skiundertøj
Fleecetrøjer
Skihandsker
Hue
Pandebånd
Halsedisse

Skiudstyr

Hvis du er helt nybegynder, er der ikke særlig mange af tingene på denne liste, som du skal krydse af. Så har du typisk lejet dine ski, skistave og skistøvler gennem skirejsen. Men hvis du er en mere øvet skiløber, kan det være, at alle felterne skal krydses af.

Ski
Skistøvler
Skistave
Skihjelm
Skibriller
Rygskjold
Lavineudstyr
Skirygsæk

Hverdagstøj og toiletsager

Man skal selvfølgelig også pakke kufferten, så man har tøj og toiletsager, når man er hjemme på hotellet. Her er det typisk blot noget varmt og afslappende tøj, som man har behov for efter en lang dag på skiene.

Vinterjakke
Bukser
T-shirts
Strømper
Underbukser
Sweater / trøje
Vinterstøvler
Tandbørste
Tandpasta
Deodorant
Parfume
Briller
Kontaktlinser
Shampoo
Solcreme
Læbepomade

Diverse

Her er en liste over diverse ‘ekstra’ ting, der ikke passer ind på de andre lister. Det er bestemt ikke alt, der er vigtigt, så tag kun det med, som du har behov for.

Ørepropper
Actionskamera
Solbriller
En bog
Spillekort
Førstehjælpssæt
Sengelinned
Mobiltelefon
Oplader til mobil og pc
Badetøj
Lommelygte
Fysisk pistekort
Håndklæde
Batterier
Powerbank

Særlig til kør-selv-skiferie

Der er nogle ekstra ting, som du skal pakke, der kun gælder, hvis du tager på en kør-selv-skiferie. Disse er vigtige at have med i bilen.

Kørekort
Registreringsattest
Vignetter
Abonnement til vejhjælp
Vinterdæk
Snekæder
1-euros (til toiletbesøg)
Sneskovl
Tagboks
Refleksveste
Advarselstrekant
Varme tæpper
Vand og mad
Underholdning
Alkometer
Køresygepiller

Generelle råd til at pakke til skiferien

Der er nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du læser denne pakkeliste til din skirejse. Der er bestemt ikke nogen grund til at have det hele med i din bagage. Det har du ikke behov for. Du skal tilpasse din bagage til dine behov og kun tage de ting med, som du har behov for under skiferien.

Husk at have in mente, om du skal rejse med fly, er med på en fælles bus eller tager en kør-selv-skiferie. Det har stor betydning for, hvad du skal pakke. Hvis du glemmer noget, er det altid muligt at købe det på destinationen (selvom det dog kan være dyrere..)

Du er meget velkommen til at lægge en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål til pakkelisten, eller hvis du mener, at der er nogle ekstra ting, der bør tilføjes til pakkelisten. Rigtig god skiferie!