Der findes et hav af rejsebureauer i Danmark, og hvis du er på udkig efter det rigtige rejsebureau til din næste ferie, er denne side brugbar for dig. Vi har nemlig samlet alle danske rejsebureauer ét sted, så du ikke behøver at lede længe efter det rigtige.

Listen består af alle slags rejsebureauer, der både tilbyder charterrejser, storbyrejser, skirejser, krydstogter og mange andre rejsertyper. Her finder du både du store selskaber, der sender tusindevis af danskere på ferie hvert år – men du finder også mindre niche-rejsebureauer, der har specialiseret sig i bestemte rejseformer og destinationer.

Vælg startbogstav på rejsebureau:
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Ø Å

Danske rejsebureauer

Listen over alle rejsebureauer

A
Above Borders
Adventure Hearts
Adventure Holidays
Adventure DK
Africa Exclusive Explorer
Afrika Safari
Albatros travel
Alfa Travel
All-Travel
ALT Rejser
Amazing Crete
Amazing Tours
Amerika Eksperten
Amisol Travel
Ankerstjerne Rejser
Apollo Rejser
Asia Tours
Atlantik Travel
Atlantis Rejser

B
Balkan Holidays
Bella Vista Travel
Benns
Best In Life
Best Travel
Blixen Tours
Brandstrup Travels
Bravo Tours

C
C&C Travel
Check Point Travel
Club La Santa
Comet Rejser
Cruise Market
Cruise2Go
Cruise Away
Culture Adventure

D
DaGama Travel
Danski
Danexplore
Dansk Bilferie
Dansk Fri Ferie
Dania Rejser
Dansommer
De Brede Planker
DFDS Seaways
DTF travel
DUF Rejser

E
EF Sprogskoler
Egons Rejser
EuroCamp
EuroStudy International
Euro Turist
Expedia

F
Falk Lauritsen Rejser
Felix Rejser
FDM travel
Fjällferie
Fodboldrejser
Fogt Rejser
Folkeferie
Fri Ferie

G
Get Global
Giba Travel
Gislev Rejser
Grupperejsebureauet
Grønlands Rejsebureau

H
Hafnia Rejser
Hanstholm Rejser
Happy Days
Hideaways
Hippo Tours
HytteSpecialisten
Højmark Rejser

I
In-Italia
InterTravel
Islandsrejser

J
Jysk Rejsebureau
Jesper Hannibal & Co

K
Karavane Rejser
Kilroy
Kipling Travel
Kulturrejser Europa

L
LA Travel
Lama Tours
Lauritzen Travel
Livingstone Travel

M
Mangaard Travel Group
Marco Polo
MC Rejser
Mountain Adventures
My Planet

N
Nordic Tours
Norsk Rejsebureau
Nortlander Tours
North Travel
Novasol
Nyborg Rejser
Nyhavn Rejser

O
OnlineSki
Our World

P
Pangea Travel
Primo Tours
Profil Rejser

R
Rejsefeber
Rickshaw Tours & Travel
Riis Rejser
Risskov Bilferie
Ruby Rejser

S
Safari Eksperten
Samson Travel
Signatours
Sinex Rejser
Skilink
Slopestar
Slopetrotter
SnowTrex
Spa Tours
Sne & Snö
Spa Tours
Spot On Travel
STA Travel Danmark
Stenaline
Stjernegaard Rejser
Strobel Rejser
Sun Charter
Sun Tours
Sunweb

T
Thinggaard Rejser
Topas Adventure Travel
Travel Alott
Travel Sense
Trip Tour
TUI
Turistrejser
UCPA Rejser

U
Unitas Rejser
Up Tours
USA Rejser

V
Vacansoleil
Vegabond Tours
Viktors Farmor
Vinterly
Vitus Rejser
Voya Travels

W
Williams Rejser

Ø
Østergaard Rejser
Ørslev Rejser
Øster Lindet Rejser

Å
Aalborg Rejsebureau
Århus Charter
Århus Rejsebureau

Har du en rettelse eller tilføjelse til listen?
Hvis du kender et rejsebureau, som ikke er på listen, eller hvis du arbejder i et rejsebureau, der er interesseret i at samarbejde, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@rejsefacts.dk

Hvilket rejsebureau skal jeg vælge?

Det kan føles som en jungle at finde ud af, hvilket rejsebureau man skal vælge. Som det fremgår af listen herover, findes der flere hundrede danske rejseselskaber, og mange af dem tilbyder endda rejser, der til forveksling minder om hinanden. Så hvordan finder man ud af, hvilken rejseudbyder man skal vælge?

Det handler først og fremmest om, hvilke behov og ønsker man selv har til sin ferie. Der findes ikke et noget bureau, der kan tilfredsstille alle kunder. Nogle ønsker en charterferie, hvor de kan ligge ved stranden det meste af dagen, mens andre ønsker en storbyferie, hvor man spadserer gaderne tynde dagen lang og ser mange af byens attraktioner. Andre vil på en stor jordomrejse, der tager flere måneder, mens nogle ønsker en skræddersyet rejser til nogle meget specifikke rejsemål. Det er meget individuelt, hvad man ønsker sig af rejsen, og derfor er valget af rejsebureau rigtig vigtigt.

De bedste og billigste rejsebureauer

Der er kæmpe forskel på de forskellige rejsebureauer. De store selskaber som Spies, TUI, Apollo Rejser og Bravo Tours har en kæmpe markedsandel. Det betyder, at de har adgang til en række fordele, som de nyder godt af pga. deres størrelse. Det gør, at de har mulighed for at tilbyde et væld af forskellige rejsetyper og destinationer. Det er typisk hos disse rejsebureauer, at man finder de billigste priser.

Mens de store bureauer spreder sig ud i hele verden, findes der andre rejseselskaber, der arbejder inden for en bestemt niche. Det kan være, at de enten har specialiseret sig i en bestemt rejseform eller har begrænset sig til at yde de bedste rejseoplevelser i et begrænset geografisk område. Nogle personer vil betegne disse bureauer som bedre, da rejsen ofte er bedre tilpasset den enkelte kundes behov og ønsker. Dog er disse bureauer tit også lidt dyrere, da de ikke har de samme stordriftsfordele, og der er flere omkostninger forbundet med at tilbyde rejser, der er tilpasset kundernes specifikke ønsker.

Vælg rejseselskab til charterferie eller anden rejsetype

Når du skal beslutte dig for, hvilket rejsebureau du skal rejse med, skal du også have med i overvejelsen, om dit rejseselskab er specialiseret i netop din rejseform. Der findes rigtig mange rejseselskaber, der er specialiseret i at tilbyde charterferier til klassiske feriedestinationer som blandt andet Spanien, Grækenland, Tyrkiet og de andre populære lande omkring Middelhavet.

Omvendt har nogle rejsebureauer specialiseret sig i andre rejsetyper. Nogle er eksempelvis specialister i skiferie, golfferie eller andre aktive ferieformer, mens nogle rejseselskaber er eksperter i at sende unge danskere på lange jordomrejser med en backpack på ryggen, når de er blevet færdige med gymnaiset.

Det er derfor vigtigt, at du også har dette med i overvejelsen, når du finder et rejsebureau. Hvis du vil have den bedste service, bør du i 9 ud af 10 tilfælde vælge et rejsebureau, der har din ferieform som deres spidskompetence. På den måde får du den klart bedste vejledning og sandsynligvis også den bedste rejseoplevelse.

Rejseselskaber med kontorer i Danmark

Det er fantastisk, at man har mulighed for at surfe rundt på internettet for at finde sin næste rejse. Her er mange muligheder for at blive inspireret, og udbuddet af rejser er enormt. Du skal bare bruge nogle få klik, og så har du bestilt en rejser til eksempelvis Tyrkiet, Thailand, Grækenland eller Vietnam.

Men nogle gange kan det også være en jungle at finde ud af, hvor man skal tage hen, og hvem man skal rejse med. Udvalget kan næsten føles for stort, og det kan derfor være svært at finde lige præcis den rejse, som man ønsker sig. Derfor kan det nogle gange være rart at gå væk fra internettet og i stedet snakke med et menneske, der kan hjælpe sig og skræddersy din rejse præcis efter dine ønsker.

Derfor har vi lavet et par lister herunder med nogle af de rejsebureauer, som har fysiske kontorer i de store danske byer. Du skal dog være opmærksom på, at nogle rejsebureauer kræver, at du på forhånd booker en tid hos dem, hvis du ønsker et møde.

Rejsebureauer i København

Hvis du bor i nærheden af den danske hovedstad, har du mange muligheder for at komme forbi hos et rejsebureau og tage en snak om din kommende rejse. Her er et udsnit: Nyhavn Rejser, Vindrose Rejser, Bravo Tours, C&C Travel, Top Tours, Profil Rejser og Kilroy.

Rejsebureauer i Aarhus

I smilets by har du også ganske gode muligheder for at få en fysisk snak hos et rejsebureau. Desuden er afholdes der rigtig mange rejseforedrag rundt i byen, hvor du kan finde inspiration til din næste ferie. Blandt de århusianske selskaber finder du Aarhus Charter, Jysk Rejsebureau, FDM Travel, Vietnam Travels og Nordic Tours.

Rejsebureauer i Odense, Aalborg og Herning

Når man kommer væk fra landets to største byer, bliver det sværere at få en fysisk snak om sin rejse. I Odense er det kun muligt hos Kilroy og FDM Travel, mens Aalborgensere kan besøge SunCharter, Jysk Rejsebureau og Euro Tourist.

Hvis du befinder dig i Midtjylland, kan du besøge Bravo Tours i Herning.

Top 10 danske rejseselskaber

Hvilket rejseselskab er Danmarks største? Det kan være en fin idé at vide, hvor stort rejsebureauet er, som man skal rejse med. Det kan give en indikator for, hvad man kan forvente sig af rejsen. Typisk er de store selskaber billigere, da de har nogle stordriftsfordele, der kan komme deres gæster til gode. Men samtidig vil nogle argumentere for, at man får en mindre personlig rejseoplevelse hos de store rejseselskaber, mens man får en mere autentisk oplevelse hos de mindre rejsebureauer.

Herunder finder du en top 10 over de største rejsebureauer hos Foreningen af rejsearrangører. Bag hvert rejsebureau er markeret, hvor stor en markedsandel de havde ved den seneste opgørelse.

  1. SPIES Rejser (24,3%)
  2. Apollo Rejser (15,3%)
  3. TUI (15%)
  4. Bravo Tours (14,9%)
  5. Sunweb (8,9%)
  6. Detur (4,5%)
  7. Primo Tours (3,4%)
  8. Atlantis Rejser (2,9%)
  9. Århus Charter (2,3%)
  10. Folkeferie (2,1%)

Kilde: rejsearrangorer.dk/statistik

Data om danske rejsebureauer

I det danske virksomhedsregister kan det ses, hvor mange danske virksomheder der er registreret som “rejsebureau” og “rejsearrangør”.

Der er i februar 2020 registreret 470 rejsebureauer og 687 rejsearrangører i Danmark, der tilsammen beskæftiger mere end 4.500 ansatte i Danmark. Blandt de virksomheder med største overskud finder man Albatros Travel A/S, Primo Tours A/S, Spies A/S, TUI Danmark A/S og Club La Santa A/S.

Der er altså en masse muligheder at vælge i mellem, når man skal beslutte sig for, hvilket rejsebureau man skal rejse med.

Kilde: cvrapi.dk: rejsebureau data og rejsearrangør data

Vælg et dansk rejsebureau

Vi anbefaler på det kraftigste, at du bestiller din ferie og rejse gennem et dansk rejseselskab. Udenlandske selskaber er nemlig ikke forpligtet af dansk lovgivning på trods af, at de sælger rejser målrettet danskere på dansk-sprogede hjemmesider. Det betyder, at du ikke er beskyttet, og der ikke kan få erstatning, hvis rejseselskabet går konkurs før eller mens, du er afsted.

Der findes flere store internationale rejsebureauer, der har haft succes med at markedsføre sig i Danmark i blandt andet TV og på internettet. Nogle af dem har hjemmesider, der ender på .dk, og nogle har endda også kontorer i Danmark. Men disse selskaber er altså ikke underlagt de samme regler for erstatning, som de danske rejseselskaber er underlagt, hvis de ikke er registreret i Danmark.

Hvis du vil være sikker på, at du er ordentlig beskyttet, skal du undersøge, om rejsebureauet har et dansk CVR-nummer. Alle rejsebureauer med et CVR-nummer er underlagt et medlemskab af Rejsegarantifonden, der er din sikkerhed i tilfælde af eksempelvis konkurs.

Hvis det ikke tydeligt fremgår af virksomhedens hjemmeside, kan du selv søge efter navn eller CVR-nummer inde på Rejsegarantifondens hjemmeside. Du kan også se det på rejsebureauernes profiler på rejsefacts.dk, hvor vi har noteret “Medlem af Rejsegarantifonden” i toppen på alle danske rejseselskaber.

Hvad gør jeg, hvis et rejsebureau går konkurs?

Du har bestilt en rejse, som du har glædet dig til, men pludselig opdager du, at det rejsebureau, som du har bestilt rejsen hos, er gået konkurs. Hvad gør du, og hvilke rettigheder har du? Heldigvis er du godt beskyttet, og herunder kan du læse, hvad du skal gøre:

Pakkerejser:
Hvis du har bestilt en pakkerejse hos et rejseselskab, og du endnu ikke er taget afsted, kan du få fuld kompensation. Hvis dit rejseselskab går konkurs, mens du er ude at rejse, får man hjælp af Rejsegarantifonden til at komme hjem. Du skal orientere dig inde på Rejsegarantifondens hjemmeside for at få information om, hvad du skal gøre i dit tilfælde.

Flybilletter:
Der gælder nogenlunde samme praksis, hvis du har bestilt flybilletter, men har er erstatningen ikke nær så god. Her har man en selvrisiko på 1.000 danske kroner, og Rejsegarantifonden gælder kun så længe, at der er penge tilgængelig. Først kigges der på, om nogle rejsende er strandet i udlandet. Disse personer får i første omgang hjælp til at komme hjem, og så kigges der efterfølgende på, om der er råd til at betale erstatning til dem, der endnu ikke var rejst afsted.

Du kan finde nærmere vejledning hos Rejsegarantifonden.

Hvis du oplever, at Rejsegarantifonden ikke dækker dit fulde beløb, kan du gøre indsigelse hos din bank, hvis du har betalt rejsen med VISA eller MasterCard. Her har man indsigelsesret ved konkurser, hvor man kan bede sin bank om at refundere beløbet, som Rejsegarantifonden ikke refunderer.

Hvis du har en rejseforsikring, kan du også undersøge, om din forskring dækker mod konkurser. Hvis den gør det, er det også muligt for dig at få refundering igennem dit forsikringsselskab.