Hvad skal jeg pakke til festival?

Fedt, du skal på festival og have det sjovt. Men hvad er det nu lige, man skal pakke, når man skal afsted på festival?

Det kan vi heldigvis svare dig på. Vi har selv mange års erfaring med at tage på festival, og hvad enten du skal på Roskilde festival, Smukfest. Tinderbox, Northside eller en af de mange andre danske festivaler, har vi her samlet den ultimative liste over, hvad du skal pakke i din taske.

Generelle råd når du pakker til festival

Før du begynder at pakke din taske, er det en god idé at tjekke vejrudsigten. Der er nemlig stor forskel på, hvad der skal pakkes afhængigt af, om du udsættes for en masse regnbyger eller fuld sol under festivalen. Og husk at temperaturen om natten godt kan komme ned på omkring 10 grader, så selvom det er varmt og solrigt om dagen, skal der stadig pakkes varmt tøj til om natten.

Derudover anbefaler vi, at du pakker let. Det er vigtigt, at du ikke pakker alle tingene på vores liste, da du simpelhen ikke vil få plads til det hele, og du skal slæbe det hele frem og tilbage fra campingområdet. Udvælg derfor kun de nødvendige ting, der er vigtige for dig.

Husk også at festivaler ikke er skabt til dit dyre modetøj og andre værdifulde genstande. Så lad dine nye, flotte og dyre sneakers blive derhjemme og find i stedet dine gamle og brugte sko, der kan tåle en beskidt tur på festival.

Det vigtigste

Uden disse tre ting kommer du slet ikke ind på festivalen. Så vær sikker på at du har husket dem..

Billet/armbånd
Penge og kreditkort
ID (sygesikringskort eller kørekort)

Tøj og beklædning

Husk ikke at pakke for meget tøj. Du vil typisk bruge mindre tøj, end du forventer. Samtidig gør det ikke noget, at man genbruger sit tøj flere dage. Medbring kun tøj som du kan tåle at miste eller tåle går i stykker. Du skal ikke til modeshow men på festival.

Undertøj
Sokker
Bukser
Shorts
T-shirts
BH
Sweater
Regntøj
Poncho
Sko
Gummistøvler
Jakke
Badetøj
Hat/kasket
Bæltetaske
Nattøj
Solbriller

Camp-udstyr

Du skal bruge disse ting til at bygge din camp op. Det er problematisk, hvis du glemmer teltet derhjemme, så dobbelttjek lige en ekstra gang, inden du forlader hjemmet, så du er sikker på, at du har alting med.

Telt
Liggeunderlag
Luftmadras
Sovepose
Hovedpude
Gaffatape
Campingstole
Hængelås til telt
Pavilion
Bord
Køletaske
Presenning
Sækkevogn
Ekstra pløkker

Toiletsager

Når du skal på festival, er det sjældent luksusforhold, du kommer til at leve under. Du har ikke mulighed for at stå foran spejlet en halv time hver morgen, og det er heller ikke vigtigt her. Så medbring kun de vigtigste og basale ting til at vedligeholde din hygiejne og udseende.

Tandbørste
Tandpasta
Håndsprit
Deodorant
Parfume
Kontaktlinser
Sæbe
Shampoo
Solcreme
Læbepomade
Toiletpapir
Bind/tampon
Kondomer
P-piller
Ørepropper
Hovedpinepiller
Vådservietter
Hårbørste
Vatpinde
Makeup
Medicin
Pinchet

Fest og sjovt

Når man er på festival, skal man selvfølgelig have det sjovt, og der skal festes igennem. Så husk at anskaffe et ordentlig musikanlæg og medbring diverse genstande, der kan bruges som underholdning i løbet af festival.

Musikanlæg
Alkohol
Bold
Ølbong
Kortspil
Flag
Udklædning

Madvarer

Det er meget forskelligt, om folk vælger at leve af billig dåsemad eller gå på opdagelse i de mange festivalboder. Hvis du er typen, der gerne sparer nogle penge og spiser din egen mad, som du har medbragt, indeholder denne liste de mest normale ting. Husk for guds skyld bestik, tallerkner og en dåseåbner. Det er ikke nemt at åbne sin dåseleverpostej uden en dåseåbner.

Rugbrød
Toastbrød
Knækbrød
Dåseleverpostej
Makrel i tomat
Tun på dåse
Nutella
Pølsehorn
Pizzasnegle
Müslibarer
Æbler
Bananer
Nødder
Chips
Gafler
Knive
Skeer
Tallerkner
Dåseåbner
Krus/kopper

Diverse

Dette er listen med alle de andre ting, som du kan tage med på festival. Nogle er fuldstændig ligegyldige for dig, mens andre kan redde din festival.

Håndklæde
Powerbank
Mobiltelefon
Oplader til mobil
Plaster
Affaldsposer
Vandflaske
Lommekniv
Snor
Imodium piller
Øloplukker
Tyggegummi
Lighter
Håndskovl
Lommelugte
Sprittusch
Plastikkopper
Cigaretter
Snus