Hvad skal man pakke til storbyferien?

Danskerne er vilde med at tage på korte storbyferier til nogle af europas største byer. Vi elsker at rejse verden rundt, men det er sjældent nemt at kombinere en travlBlandt de mest populære storbyer i Europa finder vi Berlin, Barcelona, Rom, London og vores egen hovedstad København. Men hvad skal man egentlig pakke, når man rejser på en storbyferie? Det får du svaret på i dette indlæg.

Det essentielle

Dette er listen med de essentielle ting, som du simpelthen ikke kan rejse uden. Det inkluderer blandt andet flybillet og dit pas.

Flybilletter
Pas
Dokumentation for hotelreservation
Kreditkort og kontanter
Blåt sygesikringskort
Kopi af rejseforsikring
Evt. receptmedicin

Tøj og beklædning

Der er sjældent behov for at have rigtig meget tøj med, når man er på storbyferie. Men når det er sagt, er det vigtigt, at du har styr på alle dine beklædningsgenstande og har tjekket vejrudsigten inden afrejse. Der er stor forskel på, om du skal på storbyferie i Barcelona eller Milano i sommerferien, eller om du skal et smut forbi London i vinterferien. Så husk at pakke påklædning, der passer til vejret på destinationen.

Bukser
Shorts
Sokker
Underbukser
BH
T-shirts
Top
Sweatshirt
Badetøj
Bælte
Hat/kasket
Sko
Regntøj
Poncho
Jakke

Elektronik

Det er efterhånden svært at rejse uden at have diverse elektroniske apparater med. Selvom mange ind i mellem har lyst til at tage en pause fra elektronikken, må vi bare erkende, at det kan være et fantastisk hjælpemiddel på rejsen.

Mobiltelefon
Oplader til mobil
Computer
Oplader til computer
Powerbank
Høretelefoner
Rejseadapter
Kamera

Toiletsager

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange toiletsager vi medbringer på rejser. Nogle fylder næsten kun toilettasken med tandbørste og en deodorant, mens andre nærmest fylder hele badeværelsesskabet ned i tasken. Herunder finder du alle de ting, som du måske får behov for på storbyferien.

Tandbørste
Tandpasta
Håndsprit
Deodorant
Parfume
Briller
Kontaktlinser
Makeup
Makeup-fjerner
Fugtighedscreme
Prævention
Sæbe
Shampoo
Solcreme
Læbepomade
Barbergrej
Hårspænder og elastikker
Børste og kam

Husk at dine beholdere med flydende væske maksimalt må være på 100 ml, hvis du skal ud at flyve.

Diverse

Dette er listen med diverse ekstra ting, som ikke passer under de andre kategorier. Det kan være alt fra bykort til en paraply, hvis vejrudsigten melder om regn.

Paraply
Bykort
Solbriller
En bog
Hat
Spillekort
Regnslag til rygsækken
Lommetørklæder
Snacks
Vandflaske
Guidebog

Husk dette når du rejser på storbyferie

Når man rejser på storbyferie, er der en række ting, som man skal huske på inden afrejse. Det gælder uanset, om du tager på en storbyrejse til London, Paris, Madrid, Rom eller måske endda fjerne storbyer som New York.

Storbyferier foregår som regel over en forlænget weekend, så man har kun nogle få dage til at opleve byen på. Derfor bør tiden udnyttes bedst muligt, så man ikke bruger værdifuld tid på at rende forvirret rundt. Derfor anbefaler vi, at man på forhånd gør sig nogle overvejelser omkring, hvilke attraktioner man ønsker at se.

Når man har fundet ud af, hvilke seværdigheder man skal besøge i løbet af de få dage, bør man undersøge, hvornår der er åbent. Der er nemlig mange steder, hvor museer eksempelvis har lukket om søndagen. Det er surt at gå glip af et museumsbesøg eller lignende, fordi man møder op til en lukket dør.

Man bør også downloade et bykort til sin telefon, så man nemt kan navigere rundt i byen. Vi anbefaler Maps.me eller Google Maps. Hvis du har tid inden afrejsen, kan det være en idé at plotte de forskellige turistattraktioner ind på kortet, så man nemt kan få et overblik over placeringen på kortet. ved at gøre dette, kan du sandsynligvis spare en del tid på transport.

Det anbefales også, at man på forhånd kigger på eksempelvis TripAdvisor for at finde ud af, hvilke turistattraktioner, der er værd at besøge samt, hvilke restauranter der anbefales i nabolaget. Læs mere om hvilke rejse apps, der er værd at downloade her.