Hvad skal man have med på backpacker-rejsen?

Når du skal afsted som backpacker, er det super vigtigt, at du pakker de rigtige ting, og at du samtidig gør det fornuftigt. Din rygsæk er dit ‘hjem’ det næste stykke tid, men samtidig skal den ikke være for tung, så du ikke magter at bære den med rundt. Hvis du ikke har været afsted før, kan det godt være forvirrende, hvad man skal have med, så heldigvis kan du finde den komplette pakkeliste til din backpacker-rejse lige her.

Vigtigt: Vores pakkeliste indeholder alle de ting, som du potentielt skal have med på din backpacker-rejse. Men du skal IKKE tage alle tingene med. Du har simpelthen ikke plads i din rygsæk til det hele, så du skal udvælge de ting, der er vigtigst for dig.

Det essentielle

Her finder du alle de essentielle ting, som du er nødt til at have med. Denne liste er vigtig, da du ikke kommer langt, hvis du har glemt dit pas eller din flybillet.

Pas
Flybilletter
Kopi af billetter, pas m.m.
Liste med telefonnumre
Vaccinationskort
Medicin
Visum
Internationalt kørtkort
Rejseforsikring
Valuta
Kreditkort

Tøj og beklædning

Det er forskelligt fra person til person, hvor meget tøj man bruger undervejs på sin rejse, og det afhænger også af klimaet i de lande, man rejser i. Husk at det altid er muligt at købe nyt tøj undervejs, og det er nemt at finde et vaskeri, der kan vaske dit tøj. De fleste tager oftest for meget tøj med, som de næsten ikke får brugt.

Bukser
Shorts
Sokker
Underbukser
BH
T-shirts
Top
Sweatshirt
Badetøj
Bælte
Hat/kasket
Flipflops
Sko
Sportstøj
Regntøj
Poncho
Jakke

Elektronik

Det er forskelligt, hvor meget elektronik, man medbringer på sin backpacker-rejse. Nogle vil gerne have så lidt med som muligt, så de ikke er optaget af diverse elektronik undervejs på rejsen. Andre har både avanceret kamera og computer med. Du bestemmer selv, hvad du gør. Men husk at dit elektronik er mere udsat for at gå i stykker, når du rejser med en backpack.

Mobiltelefon
Oplader til mobil
Computer
Oplader til computer
Powerbank
Høretelefoner
Rejseadapter
Kamera

Toiletsager

Igen er det individuelt, hvor mange toiletsager man medbringer på sin rejse. Men husk at du kan købe de fleste mærkevare i udlandet, som dem vi har herhjemme i Danmark. Så der er ikke grund til at fylde toilettasken med alt muligt, som du kun måske får behov for. Små rejsevenlige beholdere kan også anbefales.

Tandbørste
Tandpasta
Håndsprit
Deodorant
Parfume
Briller
Kontaktlinser
Sæbe
Shampoo
Myggebalsam
Solcreme
Lille spejl
Læbepomade
Toiletpapir

Diverse

Her har vi listen med alle de ‘ekstra’ ting, der ikke passer ind i de andre lister. Nogle af tingene her er bestemt vigtigere end andre, så udvælg kun de ting, som du med sikkerhed får behov for.

Ørepropper
Microfiber håndklæde
Solbriller
En bog
Hat
Spillekort
Oppustelig pude
Regnslag til rygsækken
Kompas
Lille hængelås
Gaffatape
Lille lugte
Pengebælte
Myggenet
Plasticsække

5 tips til at pakke rygsækken

Når du pakker din backpack, skal du tænke lidt smart. Pladsen er nemlig begrænset, og du bør ikke bare proppe tingene ned i rygsækken i tilfældig rækkefølge, som man eksempelvis kan, hvis man har en kuffert med på charterferie. Herunder finder du vores bedste tips:

1. Pak de tungeste ting nederst

Det vil være klogt at putte de tunge ting nederst i din rygsæk, så du får en solid bund. Jo tættere på indersiden af rygsækken, jo bedre er det også. Altså skal du pakke dine ting i bunden op mod din ryg, så du får mest muligt vægt tæt på kroppen. Så er det nemmere at bære din backpack.

2. Pak dine ting i poser

Der kan være flere grunde til, at det er en god idé at pakke i poser. Først og fremmest er det en måde at inddele sine ting på i kategorier, så det kan være nemmere at overskue taskens indhold. Det sikrer dig også mod vådt tøj, hvis din taske bliver udsat for et stort regnskyl. Sidst men ikke mindst kan det være en fin måde at inddele tøj efter, hvor beskidt det er.

3. Placer tingene de samme steder hver gang

Som sagt er rygsækken dit hjem, mens du er afsted. Det vil derfor være smart, hvis du placerer dine ting de samme steder hver gang, så du kan holde styr på, hvor du har gemt dem og ikke skal rode hele tasken igennem. Det er ligesom skufferne og skabene hjemme i dit køkken. Hvis du ikke placerer dine køkkenredskaber de samme steder, når du har brugt dem, glemmer man altid, hvor i køkkenet man har placeret dem.

4. Beskyt din taske

Når du rejser med din backpack, bliver den ofte udsat for en hård behandling under transport – det gælder både i fly, tog, skibe og busser. Det er derfor fornuftigt at have en sæk af en art, som man kan putte rundt om sin rygsæk under transporten. Så undgår du, at spænder eller stropper kommer i klemme nogle steder, der risikerer at ødelægge din rygsæk.

Hvis du skal flyve langt og har flere mellemlandinger, kan det også være en idé at få wrapped sin backpack ind i plastic i lufthavnen, så du er helt sikker på at få dine ting hele vejen til din destination.

5. Medbring to kreditkort

Du har en stor udfordring, hvis du mister dit kreditkort. Det er derfor en rigtig god idé at medbringe to kreditkort, som man opbevarer forskellige steder. Du kan eksempelvis opbevare det ene i din pung, som du har i lommen, mens det andet kreditkort ligger godt gemt et sted i din backpack.