Taj Mahal, Indien

Taj Mahal er et nordindisk mausoleum, der ligger nær byen Agra. Det blev bygget af den indiske stormugul Shah Jahan til ære for dennes afdøde kone, der døde i barselssengen i 1631. Taj Mahal blev bygget i perioden 1632 til 1653, og det anslås, at mere end 20.000 mennesker arbejdede på opførelsen af det ekstravagante og prestigefyldte byggeprojekt.

Taj Mahal er hovedsagligt konstrueret af hvid marmor, der er importeret fra hele Indien og Asien. Derudover er der indlagt i alt 28 forskellige ædelstene som safirer, karneol, jade og krystaller. Mere end 1.000 elefanter blev brugt til at transportere disse materialer.

Hvis Taj Mahal skulle være opført i dag, er det estimeret til at ville koste omkring 5,5 milliarder danske kroner.

Taj Mahal er et af de syv verdensvidundere

I 2007 blev Taj Mahal kåret til en del af verdens 7 vidundere, der er en liste med verdens syv største og mest bemærkelsesværdige monumenter i menneskehedens historie. De syv vidundere blev fundet ved en verdensomspændende afstemning, der varerede fra år 2000 til 2007. Mere end 100 millioner mennesker afgav deres stemmer, der til sidst resulterede i, at man fandt ‘New7Worders of the World‘.

Blandt de andre vidundere finder man blandt andet Colosseum, Den Kinesiske Mur og Machu Picchu. Desuden blev Taj Mahal i 1983 anerkendt som en del af UNESCO’s verdenskulturarv.

Information hvis du som turist skal besøge Taj Mahal

Hvis du overvejer en rejse til Indien, bør Taj Mahal absolut stå øverst på din liste over must-see seværdigheder. Taj Mahal er et enestående monument, der ikke kan sammenlignes med andre bygninger i verden. Dette er særligt i betragtning af, at bygningen blev opført for mere end 350 år siden, hvor man ikke havde de samme hjælpemidler og byggeredskaber, som vi har i dag.

Årligt bliver Taj Mahal besøgt af cirka 8 millioner turister. Flere argumenterer for at Taj Mahal er ramt af overturisme, der skader monumentet og har en negativ påvirkning på dele af lokalsamfundet.

Prisen for at besøge Taj Mahal som udlænding er 1.100 indiske rupees plus nogle gebyrer. Når man omregner det til danske kroner, svarer det til en pris på cirka 125 kroner per person for at besøge Taj Mahal. De fleste dage åbner Taj Mahal 30 minutter før solopgang og lukker 30 minutter før solnedgang. Der er lukket for besøg om fredagen.

Klik her for at læse mere info om åbningstider og priser

Oftest stillede spørgsmål om Taj Mahal

Herunder kan du finde svar på de spørgsmål, der oftest bliver spurgt om:

Hvad er Taj Mahal?

Taj Mahal er et stort indisk mausoleum, der årligt besøger af 7-8 millioner mennesker. Det er i dag et af verdens 7 vidundere.

Hvor ligger Taj Mahal?

Taj Mahal ligger nær byen Agra i det nordlige Indien. Taj Mahal er omgivet af en stor have og ligger nær Yamuna floden.

Hvem byggede Taj Mahal?

Taj Mahal blev bygget af den indiske stormogul Shah Jahan, der byggede Taj Mahal til at mindes sin afdøde kone.

Hvor lang tid tog det at bygge Taj Mahal?

Det tog 21 år at opføre Taj Mahal. Hele byggeprojektet startede i 1632 og blev færdiggjort i 1653.

Hvad kostede det at besøge Taj Mahal?

Det anslås, at opførslen af Taj Mahal kostede omkring 32 million rupees. Det svarer til cirka 5 milliarder danske kroner i 2020.